HR++ glas

Alle informatie over HR++ glas en meteen een persoonlijke offerte ontvangen.

Ontvang direct persoonlijk advies

Start de scan
HR++ glas installatie

Meest gelezen over HR++ glas

Kosten HR++ glas

Wat kost HR++ glas?

HR++ glas subsidies

Subsidie HR++ glas

Wat is HR++ glas?

Hoogrendementsglas (ook HR++ glas) is extra goed isolerend glas. Dit type bestaat uit twee glasplaten met daartussen een gasvulling en een reflecterende metaalcoating. Het aantal plussen achter de HR geeft de isolatiewaarde van het glas aan. Er bestaan nu vier varianten HR-glas: HR, HR+, HR++ of zelfs HR+++ (ook wel triple glas)

Wat is HR++ glas

Hoe wordt HR ++ glas geplaatst?

HR++ glas ramen inmeten

Stap 1: inspectie en inmeten

Tijdens de inspectie van de ramen meet onze installateur alle ruiten in. Hierdoor weet je zeker dat het glas altijd past. Tijdens het inmeten kijkt de installateur ook naar de staat van de kozijnen, de dikte van de kozijnen en de kit.

Glas en kit verwijderen HR++ glas

Stap 2: Glas en kit verwijderen

De installateur verwijdert de glaslatten en de kit van de ramen. Vervolgens tilt hij de ramen eruit. Afhankelijk van de grootte van de ramen is hier soms een kraan voor nodig. Het oude glas wordt meegenomen door de installateur en duurzaam gerecycled.

HR++ glas afwerken

Stap 3: Plaatsing en afwerking

Nu de ramen eruit zijn, zet de installateur de nieuwe ramen in de bestaande kozijnen. Hij kit de ramen af en plaatst er nieuwe glaslatten tegenaan. Als laatste worden de ramen standaard schoongemaakt met een speciale glascleaner.

De isolatiewaarde van glas

De U-waarde van glas geeft aan hoe goed het glas isoleert. Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er verloren gaat — en dus hoe beter de isolatie. Enkel glas heeft vaak een U-waarde van 5 of hoger, terwijl HR++ glas rond de 1,1 zit. Triple glas gaat zelfs richting de 0,4.

isolatiewaarde U-waarde glas

Wat betekent dat concreet?

Stel, het is een koude winterdag en buiten is het 0 graden Celcius. Als je enkel glas hebt, is dan de temperatuur aan de binnenzijde van het raam +5,5°C. Bij een gemiddelde binnentemperatuur van +20°C voel je dan koude luchtstromen (tocht). Bij HR++ glas en triple glas is de temperatuur aan de binnenzijde van het glas +17°C  en +18,5°C - hier ga je dus amper tot niets van voelen.

dubbel glas of HR++ glas

Wat is HR++ glas

Enthousiast geworden?

Ontdek hoeveel jij kunt besparen met HR++ glas

Krijg direct inzicht in de kosten, subsidie en besparing op jouw energierekening.

Dit zeggen onze klanten over ons

Veelgestelde vragen over HR++ glas

Hoe weet ik of HR++ glas voor mij de beste optie is?

Dit is afhankelijk van wat je wilt, wat er past in het kozijn en wat je budget is natuurlijk. HR-glas is oké, maar als je toch investeert in nieuwe ramen, kun je het beter goed aanpakken. HR++ glas is momenteel de aantrekkelijkste oplossing, omdat de prijs-kwaliteitverhouding goed is.  

Zijn er naast de energiebesparing nog andere voordelen?

Ja, net als met spouwmuurisolatie heb je met HR++ glas minder geluidsoverlast van buiten. Daarbij houdt de gaslaag in combinatie met de reflecterende coating in het glas ‘s zomers de warmte beter buiten. Je huis blijft hierdoor het hele jaar aangenaam op temperatuur.

Moeten mijn kozijnen vervangen worden?

Nee, de kozijnen kun je meestal behouden bij de installatie van HR++ glas. Afhankelijk van de situatie kan de sponning, dit is de ruimte waar het glas in wordt geplaatst, breder worden gemaakt. Dit kan door middel van andere glaslatten of het verder uitfrezen van de sponning. Daarnaast moet het raamkozijn ook sterk genoeg zijn om het HR++ glas te dragen. Onze installateur beoordeelt dit ter plekke, zodat je altijd het beste advies krijgt. 

Heb je last van tocht bij je kozijnen? Dan kan dit worden verholpen met tochtstrips. Als je er veel last van hebt, is het soms verstandig om je kozijnen volledig te laten vervangen.


Hoe weet ik of ik al HR++ glas heb?

Als je twee glaslagen hebt, staat er in de aluminium rand van het glas een code. Hier staat het type glas in, met HR, HR+ of HR++. Staat er niets bij? Dan heb je waarschijnlijk dubbelglas. Zie je niet meteen de code van het glas of je HR++ glas hebt? Dan kun je de code het beste op het internet opzoeken.  

Is isolatie bij glas in lood mogelijk?

Ja, isolatie bij glas in lood is mogelijk, alleen niet met HR++ glas. Er zijn drie manieren waarop je het glas in lood kunt isoleren: een voorzetraam voor het raam zetten, isolerend folie gebruiken of het glas in lood tussen dubbel isolatieglas plaatsen.  

Expert Emiel

Advies nodig? Plan een belafspraak.

Onze adviseurs staan gratis en vrijblijvend voor je klaar.